top of page
Пошук

СБУ затримала на хабарі нардепа з фракції Порошенка Сергія Алексєєва: вимагав $50 тисяч


Сергій Алексєєв / Фото: Фото з відкритих джерел

Чинному нардепу повідомили про підозру.

СБУ викрила чинного народного депутата, який за $50 тисяч обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції. Йдеться про парламентаря з фракції "Євросолідарність" Сергія Алєксєєва. Про це повідомляє ТСН з посиланням на СБУ. "Парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тисяч дол США – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого "траншу" - 30 тисяч доларів США", - зазначили у відомстві.

Затримання Сергія Алексєєва

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення депутату про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).


Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


В Офісі генпрокурора уточнили, що про підозру повідомлено голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.


"За місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії", – йдеться у повідомленні.

Нардеп вимагав крупну суму від іноземця / Фото: Офіс генерального прокурора

За даними слідства, нардеп хотів обманом виманити гроші у громадянина Німеччини.


Своєю чергою, в партії "Європейська солідарність" відкидають всі звинувачення на адресу Алєксєєва і називають дії правоохоронців тиском на опозицію.


"Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. "ЄС" розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата", - заявили в політсилі.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page