top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Російська Православна Церква висловила протест проти виселення студентів Київської духовної академії


Таким чином в РПЦ вчергове продемонстрували, що УПЦ МП є її частиною.


У заяві РПЦ йдеться: «Російська Православна Церква заявляє рішучий протест проти вигнання Київської духовної академії зі стін Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Звертаємось до міжнародних правозахисних організацій, світової православної науково-богословської спільноти, релігійних і світських навчальних закладів всього світу із закликом виступити на захист найстарішого православного навчального закладу Східної Європи та вжити можливих кроків на його підтримку». Про це інформує RISU з посиланням на Главком.


Як відомо, у березні 2023 року Міністерство культури попередило УПЦ МП, що та має звільнити будівлі на території «Нижньої лаври». Державний заповідник «Києво-Печерська лавра», який розпоряджається ними, розірвав з Церквою договір від 2013 року про безоплатне користування майном.


Однак в УПЦ МП не погодилися. Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (Чоловічий монастир УПЦ МП), який діяв на території Нижньої лаври, подав позов проти заповідника. А священники московської церкви хотіли залишитися у будівлях, поки триває суд.


10 серпня Господарський суд Києва зобов'язав Свято-Успенську Києво-Печерську лавру (чоловічий монастир) повернути майно національному заповіднику «Києво-Печерська лавра». Йдеться про повернення музею 79 об’єктів Нижньої лаври.


0 коментарів

Comentarios


bottom of page