top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Рада схвалила законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години


Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт, що вводить штрафи за порушення комендантської години, з метою забезпечення дотримання громадського порядку під час воєнного стану. Повідомляє Слово про Слово з посиланням на hromadske.ua.


Це рішення підтримали 233 депутати, як повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Законопроєкт має на меті встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години громадянами та за порушення закладами режиму роботи під час воєнного стану та спеціального режиму світломаскування.


Згідно з законопроєктом, штрафи для громадян за порушення комендантської години становитимуть від 8500 до 17 000 гривень, а для закладів, які порушують режим світломаскування або працюють під час комендантської години, штрафи сягатимуть від 51 до 102 тисяч гривень.


Необхідність такого законопроєкту виникла після випуску сюжету «Української правди» про столичний нічний клуб «Бохо», який працював уночі. Поліція не мала правового механізму для притягнення до відповідальності таких закладів, що спонукало до розробки цього законопроєкту. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що триває службова перевірка щодо поліціянтів, які не відреагували на звернення журналістів стосовно роботи клубу.


0 коментарів

Comments


bottom of page