top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

путін назвав умови, після виконання яких росія повернеться до зернової угоди


фото DR

Російський диктатор владімір путін перерахував умови, при виконанні яких рф може повернутися до «зернової угоди». Серед цих умов путін, зокрема, назвав виведення з-під санкцій поставок російського зерна і добрив на світові ринки, а також зняття перешкод для російських банків і фінансових інститутів, які обслуговують поставки продовольства і добрив, передає Інтерфакс-Україна. Повідомляє Mind.


«Зокрема, йдеться про їх негайне підключення до міжнародної банківської системи розрахунків SWIFT, – сказав путін.


При цьому москва не погодилася на пропозицію підключити до SWIFT не весь базовий банк для експорту зерна Россельхозбанк, а спеціально створену його “дочку”.


Також ідеться про відновлення поставок у рф запчастин і комплектуючих для сільгосптехніки та галузі виробництва добрив, розв'язання питань із фрахтом суден і страхуванням російських експортних поставок продовольства, забезпечення логістики продовольчих поставок і «безперешкодних умов для розширення поставок російських добрив і сировини для їхнього виробництва».


Зокрема, має бути відновлено роботу аміакопроводу Тольятті-Одеса і розблоковано російські активи, пов'язані з сільськогосподарською галуззю, нагадав путін.


«Нарешті, базова умова росії для повернення до угоди – відновлення її початкової гуманітарної суті, – підсумував він. – Щойно вони (умови – ред.) будуть виконані, ми негайно в цю угоду повернемося», – сказав він.


0 коментарів

Comments


bottom of page