top of page
Пошук

Приймуть не всіх: Епіфаній повідомив про перевірку священиків, що переходять з УПЦ до ПЦУ


Перш ніж прийняти до Православної церкви України священників з УПЦ, їх перевірятимуть на зв’язок з Кремлем, Про це повідомив митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній. Повідомляє Великий Київ.


Зокрема, поцікавляться у кандидатів до ПЦУ, чи не застосовували вони проросійські меседжі на проповідях, чи не мають російського паспорта та зв’язку зі служителями РПЦ.

“Я переконаний, що там ще є багато священників, які є патріотами України. Звичайно, що ті священнослужителі та архієреї, які відкрито проповідували цю ідеологію, які мають російські паспорти, але в майбутньому захочуть перейти в ПЦУ, повинні покаятися, відмовитися від російського громадянства, відректися від ідеології русского міра. Тоді й буде відповідне рішення щодо їхнього прийняття до складу ПЦУ… Будемо перевіряти, робити все задля того, щоб такі люди, прийшовши до української церкви, не руйнували її зсередини», — зазначив Епіфаній в інтерв’ю виданню «Волинські новини».

Він також додав про власне очікування, що поступово всі парафії, які зараз перебувають “у складі російської православної церкви в Україні, будуть в єдиній помісній визнаній автокефальній православній церкві”.


Після переходу церковних громад Епіфаній наступним кроком називає звернення правславних до новоюліанського календаря:

“Ця зміна стосуватиметься не лише Різдва, а всіх неперехідних свят, наприклад, Покрови та Миколая, тобто шанованих українським суспільством свят. Ми повинні розуміти, що якщо переходимо, то 13 днів повинні змістити в календарі”.
0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page