top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Нацбанк залишив облікову ставку на рівні 25%


Показник може бути на такому рівні до 2024 року

Що сталося. Національний банк України (НБУ) вирішив не змінювати облікову ставку та залишив її на рівні 25%. Повідомляє mind із посиланням на НБУ.


Деталі. За прогнозами регулятора облікова ставка збережеться на такому рівні до другого кварталу 2024 року.


«Ураховуючи тривалий період суттєвого цінового тиску й переважання інфляційних ризиків на горизонті прогнозу, а також необхідність забезпечення привабливості гривневих активів та утримання курсової стабільності, правління Національного банку вирішило зберегти облікову ставку на рівні 25%», – йдеться в повідомленні НБУ.


Нацбанк зазначає, що інфляційний тиск зберігатиметься й надалі. Очікується, що за підсумками 2022 року інфляція перевищить 30%, а потім суттєво сповільниться, хоча все ще перебуватиме значно вище мети Національного банку в 5% насамперед через наслідки війни.


Ставки за депозитними сертифікатами та кредитами рефінансування овернайт залишаються незмінними, щоб забезпечити подальше перенесення ефектів від червневого підвищення облікової ставки та ставок за монетарними операціями НБУ на ринкові ставки.


Водночас банк попереджає, що в разі реалізації ризиків, НБУ може підвищити облікову ставку та ставки за своїми монетарними операціями понад поточні рівні для збереження стабільності грошово-кредитної сфери й керованості інфляційними процесами.

0 коментарів

Comentarios


bottom of page