top of page
Пошук

Московська Церква будувала тут гаражі, - директор заповідника «Чернігів Стародавній»


Московський Патріархат в орендованих приміщеннях самовільно будував гаражі, паркани й нищив заповідний культурний шар. Повідомляє RISU.


Про це Укрінформу розповів директор заповідника "Чернігів Стародавній" Андрій Лісовий.


"Власником названого майна є держава, розпорядником – заповідник "Чернігів Стародавній". Майном безоплатно користувалася УПЦ МП. За новими змінами в законодавстві держава не може передавати майно в користування безоплатно. Термін попереднього користування закінчився в 2021 році. Ми запропонували єпархії УПЦ МП укласти договір оренди, однак вони відмовилися. Почали висувати зустрічні вимоги, що є абсолютно протизаконно", – сказав Лісовий.


За словами керівника заповідника, у жовтні-листопаді минулого року в Чернігові працювала комісія Міністерства культури, яка дійшла висновку про неналежне користування майном.


"Подальше користування майном у тому стані, в якому воно перебувало, загрожувало життю й безпеці людей. Окрім того, представники цієї церкви самовільно будували гаражі, паркани й нищили заповідний культурний шар. У конфлікті чернігівська громада однозначно зайняла нашу позицію. Ми поставили охорону по всьому периметру. Тому вважаю, що представників московської Церкви в заповіднику "Чернігів Стародавній" більше не буде, як би вони не називалися", – додав Лісовий.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page