top of page
Пошук

Масове поховання у деокупованому Ізюмі: невідомими залишаються 150 людей (ВІДЕО)


Українці шукають своїх рідних, які були поховані у братських могилах Ізюма: із 450 тіл, знайдених у цьому місті, невідомими залишаються 150. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. Повідомляє Crimezone.


Він зазначив, що у звільненому від російської окупації Ізюмі Харківської області продовжується робота з ідентифікації похованих у братських могилах. Часто впізнати людей вдається лише з допомогою аналізу ДНК.


“Що стосується відібраних ДНК-матеріалів, то по них процес ще йде, він досить тривалий… Сам процес, сама робота з ДНК-матеріалами ще триває.


Але зараз ми маємо певний брак цих зразків ДНК, матеріалів родичів, тому що багато хто виїхав з цієї території, у когось не було родичів. Щодо масового поховання в Ізюмі ми маємо близько 150 невідомих тіл із 450 тіл, які були поховані”, — сказав Чубенко.


Він закликав родичів людей, які зникли безвісти, здавати ДНК-матеріали, які потраплять до Єдиної державної бази ДНК та допоможуть правоохоронцям зіставляти цю інформацію.


Чубенко також зазначив, що в Харківській області масових поховань, подібних до ізюмського, виявлено не було.


“Ми маємо поховання по одному, два, три тіла, п’ять, десять тіл. Але найчастіше це поховання були в невеликих населених пунктах, і місцеві жителі знали, кого там ховали. У принципі, там немає такої складності з ідентифікацією, там практично всі тіла ідентифіковані.


Що стосується Ізюма, то там справді дуже масове поховання було людей, і складність виникла саме з ідентифікацією тих людей, які там були поховані”, — сказав представник прокуратури.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page