top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Макрон анонсував передачу Україні далекобійних ракет SCALP


У рамках нового пакету військової допомоги Україна отримає від Франції крилаті далекобійні ракети, сказав президент Еммануель Макрон в інтерв'ю TF1. Повідомляє Матриця Свободи. За його словами, ці ракети дадуть змогу ефективно контратакувати росіян. Швидше за все, йдеться про ракети SCALP. Це ті самі ракети Storm Shadow, які нам уже передала Британія. Також Київ отримає десятки одиниць бронетехніки, зокрема бойові машини AMX-10RCs.

Макрон підкреслив, що стратегія Франції полягає в тому, щоб "допомогти Україні вистояти, щоб повернути всіх за стіл переговорів". Крім того, за його словами, Париж веде переговори з низкою країн щодо "навчання пілотів". Макрон висловився також про постачання Україні літаків.

"Ми не ведемо війну проти росії, ми допомагаємо Україні протистояти російському агресору. Ми не поставляємо зброю, яка б дозволила досягти російської землі. Іноді доводиться встановлювати обмеження. Ми не повинні послаблювати здатність Франції захищати себе", – сказав Макрон про передачу ЗСУ винищувачів.

У ВМС Франції крилатими ракетами SCALP оснащують насамперед винищувачі-бомбардувальники Rafale, Mirage 2000, Eurofighter та у перспективі багатоцільові атомні підводні човни нового покоління. Найважливіша відмінність ракети SCALP від прототипу полягає у складі системи наведення та дальності дії УР, що використовується – у SCALP вона становить 250 км та в перспективі має бути доведена до 400 км проти 150 км у Apach.

У конструкції ракети SCALP застосована низка заходів, націлених на зниження передусім її радіолокаційної помітності ракети. Зниженню ймовірності виявлення ракети в польоті сприяє і те, що всю маршову ділянку траєкторії вона проходить на висоті 100-150 м, а перед атакою призначеного об'єкта знижується ще нижче - до 50 м.


0 коментарів

Comments


bottom of page