top of page
Пошук

Кулеба закликав Лаврова перестати ховатися


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав російського колегу Сергія Лаврова перестати ховатися і сісти за стіл переговорів. Про це він сказав в середу, 20 жовтня. Повідомляє Корреспондент.нет.

Він прокоментував заяву Лаврова, який назвав ініціативи України щодо врегулювання конфлікту на Донбасі "потоком свідомості" і "фантазіями".

"Я нагадаю, що Володимир Путін в останній розмові з президентом Франції і канцлером Німеччини пообіцяв їм зустріч міністрів Нормандського формату. Французький міністр готовий. Німецький міністр готовий. Я теж готовий на цю зустріч, і ми налаштовані конструктивно. А Сергій Лавров, на жаль, показує, що він налаштований не на конструктивну розмову міністрів, а на змагання зі своїм власним спікером у словесній еквілібристиці. Тому слова Лаврова - це просто плювок в обличчя Франції і Німеччини", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що є домовленість про зустріч міністрів для підготовки нормандського саміту.

"Водночас ми досі не отримали сигналів від Росії про готовність до її проведення. Остання заява Сергія Лаврова підриває процес мирного врегулювання і йде врозріз з домовленостями лідерів держав нормандського формату. Я закликаю свого російського візаві перестати від нас ховатися, набратися мужності і сісти за стіл переговорів", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, напередодні Лавров також заявив, що проти розширення нормандського формату за рахунок США виступили його учасники Німеччина і Франція. Це було ще за президента Барака Обами.

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page