top of page
Пошук

Кремль продовжує надсилати західній аудиторії наративи щодо поділу України – ISW


Кремль посилює риторику щодо гіпотетичного поділу України і хапається за непов’язані з цим теми. Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному огляді. Повідомляє Інформаційний спротив.


На думку воєнних аналітиків це робиться для того, щоб нормалізувати наратив про поділ у західних дискусіях про Україну. Відтак, заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв заявив 5 лютого, що нібито європейські плани будівництва залізничної лінії з Іспанії до Львова є свідченням визнання Заходом того, що Львів стане “новою столицею України в межах [Львівської області]”, після закінчення війни росії в Україні.


ISW наголошує, що цей план, зокрема, не має нічого спільного з українськими кордонами або закінченням війни в Україні і є незалежним європейським інфраструктурним проектом.

Примітно, що Медведєв розмістив свої заяви на своєму англомовному акаунті, а не на російськомовному акаунті в Telegram. Це свідчить про те, що його заява була розрахована на міжнародну аудиторію, а не на внутрішню російську аудиторію.


ISW зазначив, що заява Медведєва сприяє російській інформаційній операції, яка помилково зображує Україну як штучно сконструйовану державу. Це робиться, щоб зменшити військову підтримку України з боку Заходу і нормалізувати західні дискусії, які підштовхують Україну до передачі значної частини своєї території і населення рф, як легітимного способу завершення війни.


Аналітики також відзначили, що путін та інші російські високопосадовці нещодавно відновили наратив, в якому вторгнення в Україну розглядається як історично виправдане імперське завоювання. В грудні 2023 року вони запропонували переважно російськомовній аудиторії, що росія та європейські держави можуть розділити Україну і залишити її як “суверенну” державу в межах Львівської області. Це згодом привернуло певну увагу з боку кількох правонаціоналістичних центральноєвропейських політиків.


За оцінками ISW, путін продовжує дотримуватися своїх максималістських цілей в Україні, які рівнозначні повній капітуляції України і Заходу.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page