top of page
Пошук

Кабмін вирішив, коли у школярів закінчиться навчальний рік – канікули влітку "під загрозою"


Стало відомо, коли українські школярі та абітурієнти закінчать навчатися у рамках навчального року 2022-23. Повідомляє Знай.ua.


Навчальний процес в Україні зазнає численних змін через повномасштабну війну.

Взагалі останні роки були не дуже легкими для дітей, оскільки спочатку у світі вирувала пандемія коронавірусу (COVID-19), через яку довелося відсиджуватися вдома та займаючись дистанційно. Потім вторглися росіяни і навчання було поставлено на паузу.


У період дії військового стану Кабінет Міністрів України вирішив встановити тривалість навчального року. Для абітурієнтів він закінчується 30 червня, згідно постанови уряду.


Для інших класів навчальний рік закінчується наприкінці травня, що означає, що вони проходять 155 днів навчання. Проте, навчальні заклади можуть впливати на тривалість навчального року самостійно.


Відповідно до законодавства, навчальним закладам надається автономія, і вони власними силами через педагогічні поради вирішують структуру та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, уроків, перерв між ними, а також форми організації освітнього процесу в рамках часу, визначеного освітньою програмою, з урахуванням обсягу навчального навантаження, передбаченого відповідним навчальним планом.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page