top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

З 1 вересня авто з Придністров'я не зможуть в'їхати на територію України

Оновлено: 1 вер. 2021 р.


З завтрашнього дня на територію України не будуть допускатися автомобілі з Придністровського регіону Молдови, номери яких не підпадають під встановлені правила.

 

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Відповідно до доручення Кабінету Міністрів і ноти Міністерства закордонних справ України, з 1 вересня до участі в міжнародному русі будуть допускатися тільки ті транспортні засоби з Придністровського регіону Республіки Молдова, які будуть мати реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка і т.зв. нейтральні номери, разом з іншими транспортними засобами, зареєстрованими відповідно до законодавства Республіки Молдова.

ДПСУ уточнила всі питання взаємодії з підрозділами Державної митної служби України щодо порядку відмови в пропуску зазначених транспортних засобів та підрозділами Національної поліції України про порядок дій у разі виявлення таких транспортних засобів в межах контрольованих прикордонних районів.

Там уточнюють, що порядок здійснення обліку, реєстрації та декларування транспортних засобів, що переміщуються через державний кордон, регулюється митним законодавством України.


0 коментарів

Comments


bottom of page