top of page
Пошук

Зустріч голови ЦРУ та СЗР в Анкарі: США застережуть РФ від застосування ядерної зброї, — ЗМІ


Фото: Getty Images | Вільям Бернс – голова ЦРУ

За інформацією журналістів, на зустрічі Вільяма Бернса та Сергія Наришкіна не порушуватимуть питання врегулювання українського конфлікту.


Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс знаходиться в Анкарі, Туреччина, де переговорить з головою служби зовнішньої розвідки СЗР РФ Сергієм Наришкіним. Він передасть йому повідомлення щодо наслідків потенційного застосування Росією ядерної зброї в Україні, повідомив представник Білого дому, повідомляє Фокус з посиланням на Reuters.


В Анкарі директор ЦРУ не порушуватиме тему врегулювання українського конфлікту, але передасть повідомлення про наслідки можливого застосування Росією ядерної зброї. Саме це повідомило видання з посиланням на неназване джерело.


Представник Білого дому на умовах анонімності, зі свого боку, заявив, що Вільям Бернс, у минулому посол США в Росії, не вестиме жодних переговорів, окрім теми ядерної зброї, але також порушить тему американців, які перебувають в ув'язненні в Росії.


У Кремлі, куди представники Reuters звернулися за коментарями, заявили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати повідомлення про зустріч Бернса та Наришкіна. В СЗР РФ не відповіли на запит.


За словами чиновника з Білого дому, Україна заздалегідь поінформована про поїздку голови ЦРУ в Туреччину. Раніше Бернс зустрічався з російським президентом Володимиром Путіним у 2021 році за вказівкою президента Джо Байдена, щоб висловити стурбованість Вашингтона щодо нарощування російських військ навколо України.


Востаннє російська й американська делегації зустрічалися в Женеві 10 січня 2022 року для переговорів щодо гарантій безпеки. Тоді делегацію Росії очолювали заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков і заступник голови Міноборони Олександр Фомін, а делегацію США — перша заступниця держсекретаря Венді Шерман.

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page