top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Збірна України з карате посіла друге місце у медальному заліку турніру в Парижі


Українці закінчили виступи з чотирма медалями, повідомляє suspilne.media


У Парижі закінчився один із перших турнірів з карате у 2022 році - Paris Open. Ці змагання у минулому входили до серії турнірів Прем'єр-ліги з карате, проте втратили відповідний статус.


На Paris Open змагалися каратисти з 52 країн світу, 16-м вдалося зачепитися за медалі. У тому числі і представникам України на чолі зі срібною призеркою Олімпіади-2020 Анжелікою Терлюгою.


Саме Терлюга стала авторкою єдиної золотої медалі України на турнірі. Загалом українці закінчили змагання з чотирма нагородами.


Як виступила Україна на турнірі з карате у Парижі?


На турнірі у Парижі Україна була представлена 21 спортсменом. Серед них - і дві учасниці України на Олімпійських іграх у Токіо: Анжеліка Терлюга та Аніта Серьогіна.


Терлюга змогла стати переможницею турніру у ваговій категорії до 55 кг. На шляху до "золота" українська каратистка здолала 3-разову чемпіонку Європи Дженніфер Ворлінг, а у фіналі завдала поразки французькій каратистці Тіллі Леваш'є.


Для Терлюги це перша перемога на міжнародному турнірі з квітня 2021-го. Востаннє вона ставала переможницею ще на етапі Прем'єр-ліги в Лісабоні.


Крім Терлюги, з медалями виступи на турнірі Paris Open 2022 закінчили Юлія Палашевська, яка виборола "срібло" у ваговій категорії до 50 кг. Бронзові нагороди в доробку Аніти Серьогіної (до 61 кг) та Олега Пащенка (до 75 кг).


Усі результати України на Paris Open-2022

  • "золото": Анжеліка Терлюга (до 55 кг)

  • "срібло": Юлія Палашевська (до 61 кг)

  • "бронза": Аніта Серьогіна (до 61 кг) Олег Пащенко (до 75 кг)

  • 5-е місце: Нікіта Філіпов (до 60 кг)

  • 7-е місце: Катерина Масло (до 55 кг), Єлизавета Бондар (до 61 кг)

У медальному заліку турніру Україна посіла друге місце, програвши лише господарям турніру - французам. Вони здобули найбільшу кількість нагород - 31.

  1. Франція - 11 "золото" + 7 "срібло" + 13 "бронза"

  2. Україна - 1+1+2

  3. Німеччина - 1+1+0

  4. Кувейт - 1+0+1

  5. Бельгія - 0+1+0

Що відомо

  • На турнірі у Франції Україну не представляли ще чотири представники топ-10 світових рейтингів з карате: Катерина Крива (до 50 кг), Галина Мельник (до 68 кг), а також бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна (до 75 кг) та Різван Талібов (до 84 кг).

  • Після Ігор у Токіо карате втратив статус олімпійського виду спорту і не буде представлений у 2024 році.

0 коментарів

Comments


bottom of page