top of page
Пошук

За соцмережами знаменитостей зазвичай стежать люди з низьким інтелектом – дослідження


У одержимих популярними людьми користувачів соціальних мереж виявлено нижчі розумові здібності у порівнянні з іншими. Про це розповів журнал BMC Psychology Journal із посиланням на дослідження угорських учених, в експерименті яких взяли участь 1763 добровольці. Повідомляє suspilne.media.


Майже два десятиліття досліджень дали неоднозначні результати взаємозв'язку між поклонінням знаменитостям і когнітивними навичками. Деякі дослідження показали, що когнітивні показники дещо знижуються за більш високого рівня поклоніння знаменитостям, тоді як інші дослідження не виявили жодного зв'язку.


У новому експерименті піддослідні пройшли тести на словниковий запас, грамотність та вміння рахувати, а після цього заповнили анкету зі шкалою відношення до знаменитостей. Вона дозволила спеціалістам визначити, наскільки сильно респонденти цікавляться життям зірок і плітками, що розповсюджуються у світі.



Наприклад, в учасників експерименту запитували, чи відчувають вони потребу дізнаватися особисті звички улюблених зірок і наскільки вони одержимі подробицями їхнього життя. Також дослідники цікавилися у респондентів їхніми доходами та рівнем освіти. За результатами опитування вчені з'ясували, що люди, у яких нижчі показники в когнітивних тестах, демонструють більший інтерес до життя зірок та світу шоубізнесу.


Автори уточнили, що зв'язок цих факторів "не може бути пояснений демографічним та соціально-економічним становищем". Слід зазначити, що у межах дослідження вченим не вдалося точно визначити, чи став чинник одержимості життям популярних особистостей причиною, а не наслідком нижчого інтелекту.


У майбутньому автори експерименту хочуть знайти додаткові докази припущення, що когнітивні зусилля, які витрачаються на одержимість життям знаменитостей, можуть заважати виконанню завдань, які потребують уваги та інших когнітивних навичок.

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page