top of page
Пошук

Досягають стратегічних цілей: розвідка Британії оцінила важливість удару по А-50 у Таганрозі

За даними Міноборони Великої Британії, на ураженому майданчику виробляють, модернізують, обслуговують і ремонтують літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління ВПС Росії А-50У. Атака безпілотних літальних апаратів на ангар у Таганрозі, де розміщувався літак А-50, демонструє, що українські бійці здатні завдавати ударів по стратегічно значущих об'єктах РФ навіть у місцях, які ретельно охороняються. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter. Пише Фокус.


Як повідомляється у звіті, 9 березня українські військові здійснили атаку з використанням безпілотних літальних апаратів на територію ремонтного комплексу в Таганрозі Ростовської області, Росія. Цей комплекс є місцем проведення модернізації, технічного обслуговування та ремонту літаків дальнього радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛОіУ) типу А-50У, що належать ВПС Росії.


Згідно з інформацією британської розвідки, зазначений майданчик має ширше стратегічне значення для Росії. Він також обслуговує стратегічні бомбардувальники дальньої дії, транспортні літаки, а також функціонує як випробувальний центр для наступного покоління літаків дальнього радіолокаційного виявлення та управління, включно з моделлю А-100. Постійна наявність активної системи протиповітряної оборони навколо цього об'єкта свідчить про його стратегічну важливість.


"Втрата А-50У, найімовірніше, значно погіршить ситуаційну обізнаність операцій Росії", — наголошують у повідомленні.


З опублікованих у мережі зображень, що демонструють збитки, завдані атакою, видно пошкодження двох великих будівель, що належать парку А-50У. За даними розвідки, ці будівлі, найімовірніше, використовувалися для укриття літаків під час проведення капітального ремонту.

"Через два тижні після втрати другого літака флот А-50У, найімовірніше, як і раніше, не зможе здійснювати польоти для підтримки операцій в Україні. Ця атака демонструє, що українські операції, як і раніше, можуть досягати стратегічно важливих цілей на території Росії, навіть якщо вважається, що такі об'єкти захищені, чи то в повітрі, чи то на землі", — зазначають у Міноборони Британії.

Уночі 9 березня безпілотні літальні апарати масово атакували російські області. Зокрема, експерти Defense Express заявили, що український дрон вибухнув за 900 метрів від місця дислокації літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50, який перебував на ремонті в авіаційному науково-технічному комплексі ім. А. А. Козлова.


Пізніше OSINT-розслідувач показав супутникові знімки з Таганрога, де стояв літак А-50. На фото видно почорнілий дах ангара біля стоянки бортів.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page