top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Демократи США вимагають від президента Байдена скоріше передати Україні F-16


Трагічні підсумки останніх ракетних ударів по містах України ще більше підштовхнули західних партнерів до радикальних кроків щодо озброєння ЗСУ. Як пише The Hill, демократи США чинять тиск на президента країни Джо Байдена, щоб той віддав Україні винищувачі F-16 та ракети великої дальності. Повідомляє Матриця Свободи.


Адміністрація Байдена виступає проти цього, аргументуючи тим, що Сполучені Штати не мають зайвих систем ATACMS, а літаки не є пріоритетом для ЗСУ.


Проте група законодавців наголошують, що з танками M1 Abrams була схожа ситуація – Білий дім спочатку відмовлявся їх надавати, але потім змінив рішення.


Конгресмени зазначають, що наступним логічним кроком має стати надання Україні винищувачів F-16 та ракет великої дальності, які можуть стати ключовими елементами оборони та контрнаступу українських військ.


Видання наголошує на тому, що за передачу Києву літаків виступають деякі військові лідери США.


Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков запросив в Україну іноземних пілотів, які мають досвід польотів на винищувачах F-16.


Також повідомлялося, що легендарний американський пілот F-16 зголосився захищати Україну. Він зазначив, що знайдеться чимало льотчиків, які бажають повоювати в Україні, якщо це питання буде вирішено на рівні урядів.


0 коментарів

Kommentarer


bottom of page