top of page
Пошук

Голова ВРУ повідомив, коли парламент розгляне законопроект про заборону УПЦ МП


Найближчим часом Верховна Рада розгляне в першому читанні урядовий законопроект про заборону релігійних організацій, які пов’язані з російською Церквою. Повідомляє RISU з посиланням на коментар голови Верховної Ради Руслана Стефанчука агентству «Укрінформ».


«На розгляді в першому читанні він може з’явитися вже найближчим часом», – сказав він.


За його словами, до другого читання депутати готові розглянути пропозиції Церков та релігійних організацій, але вони мають бути універсальними для будь-якої релігійної організації в Україні.


«Принципи мають бути закладені такі: Росія - агресор, Росія не має права впливати на українців, в Україні не може бути релігійних організацій, які афілійовано пов’язані з російською церквою, юридична відповідальність має застосовуватися до всіх, не залежно від того, яку релігію чи церкву особа представляє. Зараз час працювати і молитися за Україну», – додав голова парламенту.


Нагадаємо, в січні Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону №8371, який унеможливлює діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр управління яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.


Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) засуджує зловживання Російською Федерацією релігійними почуттями в агресивній і несправедливій війні проти України.

Представники Ради одностайно заявили про:

  • неприпустимість діяльності в Україні будь-яких організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких знаходяться в російській федерації;

  • невідворотність покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії і церкви вони належать та чи мають якийсь сан;

  • рівність перед законом представників всіх релігій.

Члени ВРЦіРО закликали державні та правоохоронні органи робити все можливе, щоби не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.


78% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ (МП). Зокрема, серед них 54% вважають, що ця Церква має бути заборонена в Україні.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page