top of page
Пошук

Глава Фонду держмайна Рустем Умєров йде у відставку. Він може очолити Міноборони


Рустем Умєров (Фото:Пресслужба партії Голос)

Глава Фонду державного майна Рустем Умєров написав заяву про відставку. Очікується, що він може стати міністром оборони України. Його заяву опублікував спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук у понеділок, 4 вересня. ї розглянуть на засіданні парламенту цього тижня. Повідомляє NV.


Раніше сьогодні заяву про відставку з посади міністра оборони України подав Олексій Резніков. Напередодні президент Володимир Зеленський запропонував кандидатуру Умєрова на його місце, заявивши, що Міноборони потребує «нових підходів та інших форматів взаємодії як з військовими, так і з суспільством загалом».


Коментуючи чутки про своє можливе призначення послом України у Великій Британії, Резніков заявив, що «не в курсі» цього.


Що відомо про Рустема Умєрова, який може очолити Міноборони

Рустем Умєров народився у 1982 році і походить з родини кримських татар, яку в травні 1944 силоміць депортував сталінський режим з Алушти.


Він був делегатом Курултаю кримськотатарського народу п’ятого (2007 рік) і шостого (2012 рік) скликань. З 2007 року — радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, був його помічником-консультантом на громадських засадах у п’ятому, шостому, сьомому та восьмому скликаннях Ради.


У 2012 році також був довіреною особою кандидата в народні депутати в 10 окрузі в АР Крим Ахтема Чигойза. Умєров — співзасновник і входить в опікунську раду Фонду національного добробуту Криму.


На парламентських виборах 2019 року його вперше обрали народним депутатом України від партії Голос.


Навесні 2022 року Рустем Умєров, тоді ще нардеп, увійшов до складу делегації України, яка взяла участь у декількох раундах переговорів із Росією. Він був присутній як на перемовинах в Білорусі, так і на етапі переговорів у Стамбулі (29 березня 2022 року), де Україна вперше озвучила ініціативу щодо майбутніх гарантій безпеки.


Також Умєров був одним з тих, хто сприяв проведенню великого обміну полоненими у вересні 2022 року, коли Україна повернула 215 людей, серед яких були 188 захисників Азовсталі та Маріуполя, включно з командирами Азову.


7 вересня 2022-го Верховна Рада призначила Рустема Умєрова новим головою Фонду державного майна України. Попереднього голову ФДМ Дмитра Сенніченка парламент звільнив ще 17 лютого 2022-го, за кілька днів до початку великої війни з РФ.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page