top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Гайдай заперечив, що Казахстан відмовився прийняти його послом


Ексголова Луганської ОВА Сергій Гайдай назвав маячнею поширену ЗМІ інформацію, що Казахстан не дав згоди на його призначення послом, бо він не дипломат. Про це він розповів у коментарі Суспільному. Повідомляє UA.NEWS.

«Це повна маячня. Річ у тому, що ніякої офіційної відмови немає. Це просто або вигадки «Дзеркала тижня», в чому я маю сумніви, бо навіщо їм це, або це просто замовна стаття, от і все. Мої документи там так і залишаються. Якщо агреман прийде, отже це погодження, якщо не прийде, тоді це тема для обговорень, або для заміни кандидата. Але поки що ніхто кандидата замінювати не планує і відмови немає», - вказав Гайдай.


При цьому він нагадав, що саме представники рф заперечували проти його кандидатури, а в Казахстані є певний російський вплив.


Нагадаємо, 22 травня видання «Дзеркало тижня» із посиланням на власні джерела повідомило, що Казахстан не погодив призначення колишнього голови Луганської ОВА Сергія Гайдая послом у країні через те, що влада країни хоче бачити на його місці професійного дипломата.


Попереднього посла України у Казахстані Петра Врублевського Зеленський звільнив у жовтні 2022 року. МЗС росії вимагало від Казахстану його висилки з Астани як «бандерівського емісара». Міністерство закордонних справ Казахстану офіційно на це обурилось, але невдовзі Україна відкликала Врублевського.


0 коментарів

コメント


bottom of page