top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

В ISW припустили, що росія готується відновити наступ біля Вугледара.


Ситуація біля Вугледара станом на 10 березня Скриншот DeepState

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що російські війська можуть готуватися до відновлення наступу навколо Вугледара. У Силах оборони вважають, що про російський наступ на місто наразі не йдеться. Про це йдеться у звіті ISW. Повідомляє Hromadske.


Аналітики водночас зазначають, що в росіян залишаються проблеми з особовим складом і боєприпасами, тож, імовірно, це стримуватиме окупантів від просування.


На думку експертів, російські сили, що були в районі Вугледара, та інші, які можуть прийти їм на заміну, навряд отримають підсилення артилерійськими снарядами, бо більшість із них передають силам навколо Бахмута.


Також в ISW зазначили, що виснаження підрозділів біля Вугледара та втрати в техніці не дозволять росії отримати значні тактичні переваги, якщо вона вирішить відновити наступ у цьому районі.


Керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону заявив, що наразі про наступ навколо Вугледара не йдеться, оскільки окупанти зазнали суттєвих втрат.


«За останній тиждень ворог дуже активно атакував позиції на Вугледарі, Мар’їнці, Авдіївці, застосовував свої найкращі підрозділи, але на сьогодні відомо, що морально-психологічний стан військових рф зовсім впав», — сказав Дмитрашківський.


За його словами, командира 155-ї бригади морської піхоти доправили до Ростова за відмову виконувати бойові розпорядження. А підрозділи «Степ» і «Тигр» нібито відмовляються брати участь у бойових діях.

0 коментарів

コメント


bottom of page