top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

В офісі головкому ЗСУ Залужного знайдено пристрій, що прослуховує. Що відомо


Одразу кілька співрозмовників Української служби Бі-бі-сі у військових колах повідомили, що 17 грудня в офісі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного було виявлено пристрій, що прослуховує. Дані підтвердила СБУ, яка уточнила, що жучка знайдено не в кабінеті Залужного, а в одному із приміщень, де він міг працювати. Повідомляє ВВС.


СБУ повідомляє, що відкрила кримінальне провадження «за фактом виявлення технічного пристрою в одному з місць постійної дислокації головнокомандувача ЗСУ».


«Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке в майбутньому могло використовуватися ним для роботи», — заявляє СБУ.


Служба також пише, що, за попередніми даними, знайдений пристрій перебував у неробочому стані. «Якихось засобів накопичення інформації або засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено, — пише СБУ. — Цей технічний пристрій буде передано на експертизу».


За відомостями видання "Українська правда", "жучок" могли знайти у новому кабінеті головнокомандувача, який перевіряли перед його переїздом.


Джерела Бі-бі-сі та повідомлення СБУ не дали подробиць про те, чи були виявлені подібні пристрої в інших працівників Генштабу ЗСУ.


Однак кілька українських ЗМІ пишуть, що «жучки» могли бути знайдені також у кількох інших офіцерів. І що під час попередніх перевірок таких «жучків» не було.


Українські ЗМІ також зазначали, що пристрої зроблені з таких деталей, які не дозволяють визначити їхнє походження.


Що ще відбувалося навколо Залужного останнім часом

7 листопада внаслідок вибуху під Києвом загинув помічник Залужного Геннадій Частяков. За офіційною версією, це сталося через необережне поводження з гранатою, яку той одержав у подарунок на день народження від іншого співробітника Генштабу.


Протягом останніх місяців численні спостерігачі та джерела журналістів повідомляли про серйозний конфлікт між президентом Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним.


За даними публікацій західних ЗМІ, президент нібито роздратований популярністю Залужного та його інтерв'ю, в яких він заявив про безвихідь на фронті та перехід до позиційної війни.


Представники української влади заперечують, що такий конфлікт має місце.


0 коментарів

Kommentarer


bottom of page