top of page
Пошук
Фото автораАнатолій Гуньков

Відбулася конференція у найбільшому об’єднанні садових товариств в Україні

Оновлено: 17 серп. 2021 р.

10 липня 2021 р. відбулася звітна конференція в об’єднанні садових товариств «Трудовик», що знаходиться у с. Рожни Броварського району Київської області.

«Трудовик» є найбільшим об’єднанням садових товариств в Україні і має у своєму складі біля 3000 ділянок. А отже, мова ведеться про контроль над значними ресурсами і не тільки фінансовими.

Об’єднання вже протягом довгого часу супроводжують неабиякі пристрасті. Були спроби зміни керівництва, судові розгляди діяльності, різноманітні скандали тощо. От і зараз частина садових товариств вимагала проведення звітно-виборної конференції з метою зміни керівництва об’єднання, яке протягом 7 років незмінно очолює Ніна Киричук.

Що ж стало причиною такого невдоволення?

Вікторія Гамаюнова - голова садового товариства «Деснянка-2» своє невдоволення роботою діючого керівництва пояснює постійним підвищенням членських внесків, вартості електроенергії (встановлюється керівництвом «Трудовика» самостійно і значно перевищує тарифи «Київобленерго»), включенням до тарифу оплати електроенергії, що іде у деяких садоводів поза лічильником (!!!), порушеннями Статуту з боку керівництва «Трудовика». Оплата послуг адвоката, що захищає інтереси діючого керівництва здійснюється за рахунок членських внесків садоводів. Обурює пані Вікторію і проведення конференції «методом письмового опитування» без фактичної присутності представників на конференції. Викликає заперечення також виплата стягнень за рішенням судів за рахунок членських внесків. Також висловлені сумніви щодо правомірності проведення останньої конференції, що обрала Н. Киричук головою Об’єднання на 5 років та прийняла новий Статут Об’єднання.

Андрій Орленко – голова садового товариства «Меліоратор», що також входить до об’єднання «Трудовик», підтримав позицію про необхідність зміни керівництва «Трудовика» і заявив про порушення під час проведення Конференції.




Надія Лукашова – юрист, член ініціативної групи по проведенню 46 звітно-виборної конференції СО «Трудовик» заявила, що за рішенням апеляційного суду керівнику було надано 60 днів для проведення конференції за участі всіх садівничих товариств і щоб це була відкрита конференція з прямим голосуванням, але всупереч рішенню суду конференцію проведено заочно письмово.


Ніна Киричук у свою чергу заперечила всі звинувачення і повідомила, що є головою з 2014 року і всі конференції проходять згідно Статуту. 46 Конференція планова звітна і Конференції призначаються Радою СО «Трудовик».




Діючій голові об’єднання опонує Микола Сліпченко – голова садового товариства «Гідротехнік», який із впевненістю заявив, що голови садових товариств, які зібралися на Конференцію, бачать фальсифікацію заочної Конференції через фальсифікацію мандатів та позбавлення можливості деяких товариств, взяти участь у заході і вважає, що такі дії є зумисними.


Я також був свідком цієї Конференції і у мене особисто викликало питання те, на якій підставі діюча голова «Трудовика» фактично здійснювала безпосереднє керівництво лічильною комісією? Наскільки з правової точки зору є чинними підписи на копіях, а не оригіналах документів, які надавалися учасникам при реєстрації? На мою думку вже ці два факти є підставою для оскарження результатів Конференції у судовому порядку.


А що ж до реальних результатів роботи керівництва СО «Трудовик», що визначають умови життя садоводів? Електромережі в Об’єднанні знаходяться в аварійному стані і, незважаючи на шалену вартість електроенергії на території «Трудовика», вдень напруга фактично ніколи не буває на рівні 220 В, а у вечірній час лінії вже просто не справляються з навантаженням. КПП практично не працює і навала сторонніх автомобілів (що ніколи не дотримуються швидкісного режиму, встановленого на території Об’єднання) стала бідою садоводів. Підходи до пляжів нагадують «дикі» парковки і дійшло до того, що важко підійти навіть до сміттєзбірника, який собою через шалену кількість сміття нагадує необлаштоване сміттєзвалище.



Результати роботи керівництва «Трудовика» сумні. Тож не дивно, що лави невдоволених поповнюються, а «Трудовик» замість облаштування та розвитку чекатимуть подальші судові тяганини.

5 коментарів

5件のコメント


mikolaoneshko
2021年8月16日

Все сказано вірно в коментарях Слипченко, Вікторії Лукашової


いいね!

melnike061
2021年7月19日

Варто журналістам ознайомитися з КП та судовими справами, відкритими проти голови Ради СО Трудовик, як керівника установи. Жуть, тьма, системне порушення Конституції та законів, що караються ККУ.

いいね!

dashko
2021年7月15日

Какая интересная заказная статья:) большинство СТ поддержали роботу садового Обьединения, а красивые картинки и негатив везде можно найти.что садоводы гидротехника и мелиоратора не выбрасывать траву и ветки на мусорку, мусор вывозят постоянно , по пн особенно.

いいね!
Anatoliy Gunkov
Anatoliy Gunkov
2021年7月15日
返信先

Доречі, "картинки" не дуже красиві, але дуже промовисті.

いいね!
bottom of page