top of page
Пошук

ВР підтримала надання всіх українських прав для громадян Польщі, які перебувають у країні


Закон дозволяє законне перебування в Україні протягом півтора року, здобуття освіти, соціальних та медичних послуг на загальних підставах Фото: ЕРА

28 липня Верховна Рада України ухвалила закон №7550, який обумовлює особливі гарантії для громадян Польщі, які законно перебувають в Україні. Про повідомляє Гордон із рлсиланням на народного депутата від партії "Голос" Ярослава Железняка.


За проголосувало 283 парламентарі.


Закон дає можливість перебувати на території України протягом 18 місяців після ухвалення закону та користуватися всіма правами та свободами, що є у громадян України.


Серед них:


декларація про працевлаштування без спеціального дозволу для роботодавця використання праці іноземців;

державна реєстрація як платника податків та отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків;

здобуття освіти, соціальних виплат, медичного обслуговування на умовах громадян України;

ведення господарської діяльності.


Контекст:

Законопроєкт щодо встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Польщі в Україні зареєстрували у ВР 11 липня. Його, на подяку "за солідарність та підтримку України" в умовах повномасштабної збройної агресії Росії, запропонував ухвалити президент України Володимир Зеленський, про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда. "Сьогодні Україна цим актом і жестом президента робить символічне запрошення, каже: вам тут раді на особливих правах", – сказав він.


Польща послідовно підтримує Україну в боротьбі проти російської агресії, надаючи військову та гуманітарну допомогу. За даними ООН, із початку війни країна прийняла понад 4 млн біженців з України. Українці в Польщі, зокрема, отримали права на освіту, медичне обслуговування та доступ до ринку праці.

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page