top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Ворог вже витратив до 60% запасів високоточного озброєння


Стуація щодо російського вторгнення

За оцінками Головного управління розвідки Міноборони з початку широкомасштабного вторгнення ворог витратив в Україні від 55 до 60% запасів високоточного озброєння.


Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ. Повідомляє Армія INFORM.


«Що стосується високоточного озброєння, то за нашими підрахунками на сьогоднішній день використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни», – сказав він, уточнивши, що мова йде про системи «Іскандер», «Калібр», крилаті ракети повітряного базування Х101 і Х505.

За оцінками ГУР МОУ, найбільш вичерпані запаси балістичних ракет до комплексів «Іскандер», про ищо свідчить зниження активності використання цього озброєння останнім часом. При цьому, через запровадження санкцій і обмеженням доступу до західних технологій, відновлення цих запасів для рф наразі є проблематичним.


Разом з тим, за словами Вадима Скібіцького, ворог має у розпорядженні значні запаси застарілого озброєння, зокрема крилаті ракети, авіаційні бомби, ракети РСЗВ радянських зразків, що сьогодні активно використовуються на полі бою. Все це, разом з бронетанковим озброєнням, артилерійськими системами знімається з арсеналів та складів по всій росії і направляється в Україну.


Представник української розвідки зазначив, що свідченням вичерпування озброєння у противника є прийняття владою країни-агресора низки законів, покликаних поставити економіку росії на військові рейки, зокрема і переведення військових підприємств на цілодобовий режим роботи.


Вадим Скібіцький також заявив, що в ході російсько-української війни ворог зазнав значних втрат і в особовому складі. Наразі противник відчуває проблеми з комплектуванням бойових підрозділів дефіцитними військовими спеціальностями, які потребують спеціального тривалого навчання. Тому окупанти змушені вдаватися до формування змішаних БТГр і застосовувати приховану мобілізацію. Остання, як зазначив представник розвідки, відбувається в рамках системи БАРС, а також шляхом створення у федеральних одиницях патріотичних батальйонів за національним принципом. Також рф намагається залучити до участі в конфлікті найманців з Близького Сходу, що протирічить міжнародним конвенціям.


«Все це робиться приховано, на сьогоднішній день відкритої мобілізації російського населення немає», – сказав представник ГУР МОУ, зазначивши, що загальна мобілізація в країні-агресорі можлива тільки при офіційному оголошенні війни.

0 коментарів

Comments


bottom of page