top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Британська розвідка відзначає зростання вильотів тактичної авіації Росії


Останні два тижні спостерігається збільшення кількості російських бойових вильотів тактичної авіації, особливо над півднем України. Повідомляє Матриця Свободи.


Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки.. У той же час щоденна кількість вильотів залишається значно нижчою від пікового показника на початку повномасштабної війни. Це майже, напевно, було зроблено у відповідь на повідомлення про активізацію українських наступальних операцій, оскільки російські повітряно-космічні сили (ВКС) намагаються підтримати наземні війська ударами з повітря, йдеться у звіті британських розвідників.

"Незважаючи на зростання, щоденна кількість вильотів ВКС залишається значно нижчою від пікового показника до 300 щоденних вильотів на початку війни", - додали британські розвідники.

За даними британської розвідки, з початку вторгнення південь України часто був доступнішим для російських повітряних операцій порівняно з іншими ділянками фронту.

За останній рік ВКС збільшили використання зброї класу "повітря-поверхня", наприклад, планерних бомб, що дозволяють штурмовикам залишатися на значній відстані від своїх цілей.

0 коментарів

Comments


bottom of page