top of page
Пошук

Борис Джонсон виступив з останньою промовою у ролі прем'єра Британії та згадав Україну (відео)


6 вересня у Лондоні Борис Джонсон виступив з останньою промовою у ролі прем'єр-міністра Великобританії. Під час промови він пообіцяв підтримувати новообрану Ліз Трасс і кожен крок її уряду, а також висловив переконання, що путін буде переможений. Повідомляє UAportal.


Політик залишив трибуну під гучні оплески.


Ліз Трасс набрала більшість голосів у другому турі виборів на пост прем’єра, побійшовши ексміністра фінансів Ріші Сунака.


Тепер Борис Джонсон і Ліз Трасс вирушать одним літаком до Шотландії, де в замку Балморал королева Єлизавета II проведе зустріч з ними та офіційну церемонію передачі влади.


Свого часу очолювала 5 різних міністерств, МЗС, міністерство з прав жінок, міністерство зовнішньої торгівлі, міністерство юстиції, міністерство довкілля, продовольства та сільського господарства.


Позиція Ліз Трасс щодо росії давно відома і незмінна: "Ми не зупинимось, доки Путін не зазнає краху":

  • Пообіцяла Україні потужну підтримку та дружбу: "Як прем'єр-міністерка я буду найбільшим другом України, піду по слідах Бориса Джонсона".

  • Ще до повномасштабної війни Трасс відверто говорила росіянам про санкції, а світові говорила про загрози з боку кремля.

  • Не проти, щоб британці воювали в Україні проти росії. Підтримує громадян Британії, які вступають до українського Інтернаціонального легіону

  • Озвучила найгучнішу промову серед усіх західних лідерів. Заявила про повернення геополітики, про безпорадність "архітектури, яка була покликана гарантувати мир і процвітання". А ще сказала, що війна в Україні – "це наша війна".

  • Обіцяє збільшити військову і гуманітарну допомогу Україні.

  • Не побоїться відкрити "ядерну валізку" при нагальній потребі.

  • Закликає ігнорувати капітулянтів і поціновувачів "зради", в першу чергу європейських, які за дипломатичні переговори з путіним.

Деякі експерти стверджують, що політичний курс уряду Трасс може стати ще більш жорстким та безкомпромісним відносно росії.





0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page