top of page
Пошук

БОЛГАРІЯ ВІДНОВИЛА ВИРОБНИЦТВО РАДЯНСЬКИХ СНАРЯДІВ ДЛЯ УКРАЇНИ


Виробництво простоювало 35 років. Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на The New York Times.


Згідно з даними журналістів, у болгарському місті Костенець збройовий завод "Терем" почав виробляти 122-міліметрові артилерійські снаряди радянського зразка для Збройних Сил України. Перерва в роботі заводу становила 35 років.


З появою нових робочих місць завод може стати одним із найбільших роботодавців Костенця.


Крім того, збройовий завод ВМЗ у Сопоті (Болгарія) перейшов на шестиденний робочий тиждень, щоб виробляти снаряди для України.


Згідно з оцінкою уряду, торік прогнозований експорт зброї Болгарії зріс і перевищив 3 мільярди доларів, що приблизно вп'ятеро перевищує продажі за кордон у 2019 році.


Журналісти зазначають, що Болгарія - не єдина країна, яка має допомогти Україні у відновленні боєприпасів. Люксембург, наприклад, поставляє в Україну зброю походженням із Чехії. Брокери з готівкою зі Сполучених Штатів обшукують заводи в Боснії та Герцеговині, Сербії та Румунії в пошуках снарядів. А Британія сформувала секретну оперативну групу для озброєння України.

1 коментар

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page