top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Бойова авіація — найбільша загроза для України у Чорному морі, — Плетенчук


Речник ВМС Дмитро Плетенчук. Фото: Новини.LIVE

Російська армія на півдні посилила вплив стратегічної авіації. Літаки дедалі частіше підіймаються у повітря для "контролю над ситуацією" над Чорним морем після значної втрати бойового флоту. Таким чином вони намагаються також чинити тиск на цивільні судна, які йдуть гуманітарними коридорами. Як повідомляють Новини.LIVE, про це в під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Одеса заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Російська армія на півдні посилила вплив стратегічної авіації. Літаки дедалі частіше підіймаються у повітря для "контролю над ситуацією" над Чорним морем після значної втрати бойового флоту. Таким чином вони намагаються також чинити тиск на цивільні судна, які йдуть гуманітарними коридорами.

"Єдина проблема, яка залишається і про яку ми постійно нагадуємо — це присутність над нашою акваторією російських літаків. Ця проблема наразі досить суттєва, в першу чергу їхня діяльність направлена на те, щоб прикласти максимум зусиль для залякування учасників зернового коридору", — сказав військовий.

Також речник ВМС зазначив, що ворог не полишає спроб протидіяти цивільному судноплавству, систематично скидаючи КАБи на маршрути курсування суден.


0 коментарів

コメント


bottom of page