top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Блінкен та Лавров вперше поговорили після вторгнення РФ в Україну


Ентоні Блінкен, Сергій Лавров. Фото: facebook/Politico

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вперше поспілкувалися віч-на-віч після вторгнення Москви в Україну на полях зустрічі G20. Про це повідомляють у четвер, 2 березня Українські новини з посиланням на Reuters .


Держсекретар США сказав Лаврову припинити війну та закликав Москву скасувати призупинення участі у Договорі зі скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО). Видання зазначає, що Лавров і Блінкен говорили "на ходу" менш як 10 хвилин наприкінці закритого засідання і не вели жодних переговорів.


"Я сказав міністру закордонних справ, що незалежно від того, що відбувається у світі або в наших відносинах, Сполучені Штати завжди будуть готові залучатися і діяти з контролю над стратегічними озброєннями, так само як Сполучені Штати та Радянський Союз робили навіть під час розпал холодної війни", – сказав Блінкен.


Держсекретар США також наголосив, що союзники повинні продовжувати закликати Росію припинити війну та вивести війська з України заради міжнародного миру та економічної стабільності: "На жаль, ця зустріч знову була затьмарена неспровокованою та невиправданою війною Росії проти України", – цитує Блінкена Reuters.

0 коментарів

Comments


bottom of page