top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Атака дронів у Новоросійську стала серйозним ударом для Чорноморського флоту рф– британська розвідка


Російській десантний корабель “Оленегорский горняк” майже напевно зазнав серйозних ушкоджень. Атака морських дронів у Новоросійську стала серйозним ударом для Чорноморського флоту рф, вважають у британській розвідці. Повідомляє Інформаційний спротив.


“Знімки судна, яке хитається на 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень виявилися неефективними”, – пише розвідка.


Зазначається, що корабель поповнив Чорноморський флот росії після повномасштабного вторгнення рф на територію України. Зокрема його використовували для перевозки військових, а також цивільних вантажів до Криму після удару по Керченському мосту.


“Оленегорский горняк” вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військовим кораблем, серйозно пошкодженим або знищеним після потоплення крейсера “Москва” 13 квітня 2022 року”, – додає розвідка.


Зокрема розвідка Британії називає атаку дронів значним ударом по Чорноморському флоту рф, який раніше передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська через високу загрозу для Севастополя.


Нагадаємо, минулої ночі в Керченській протоці російський танкер SIG був атакований морським дроном. Судно зазнало значних ушкоджень й не може самостійно пересуватися.


0 коментарів

Comments


bottom of page