Бахмут- наш. Спартанський "205" батТРО. Залізна Ева Ґрін. Ч.3Дмитро ГутманГарна, працьовита, надійна та "з характером" - це не про акторку, це про медевак - автівочку, що допомогли мені придбати Leleka Foundation ще під час моєї служби у лавах 6 роти 130бТРО.
top of page

Бахмут- наш. Спартанський "205" батТРО. Залізна Ева Ґрін. Ч.3

Дмитро Гутман

2023-02-19

Гарна, працьовита, надійна та "з характером" - це не про акторку, це про медевак - автівочку, що допомогли мені придбати Leleka Foundation ще під час моєї служби у лавах 6 роти 130бТРО.


Вона варта того щоб про неї написати, вона проїжджала по таких місцях, де горіли "Хамери" та БТРи, вона врятувала більше 32 бійців та забезпечила оборону Бахмута такий тривалий час.


Kia Sorento, праворульна надійна дівчинка.


Після служби у 130 батТРО, після розформування 6 роти переді мною став вибір: або їхати на Київ, чекати незрозумілого розподілення підрозділу, або воювати далі у складі 130.


Звісно, що я залишився. Знайшовши контакти друга Базеля, ротного командира роти вогневої підтримки, поспілкувавшись з ним, я перевівся до РВП. Куди я, туди і авто. На намагання колишнього ротного забрати у мене машину на потребу неіснуючої роти, він був посланий глибоко та голосно.


РВП 130ки. Складний підрозділ, багато групок бійців, з різних підрозділів. Доки був живий друг Базель, порядок був. Після його героїчной загибелі "до руля" став пиджак Старий. Незрозумілі завдання, нелогічні накази, нерозуміння Старим важливості роботи бойових медиків - це менеджмент, який розвалював бойовий підрозділ.


Попри все я лікував, навчав бійців так.меду, возив на Еві планових та позапланових хворих.


Бойової роботи майже не було: або набоїв нема, або авто-тягачів нема, або Гутмана "на передок" не пускають.


Коротка правдива історія: Гутман сам придбав авто-медевак, Гутман сам за свої ії ремонтує, Гутман сам за свої кошти відновив авто роти! після того, як один боєць- наркоша ії розбив у ДТП, Гутман сам навіть заправляв паливом, що довезти паціентів до лікарні. А коли стало питання, чому мене не беруть на бойові позиції, де нема жодного! бойового медика, відповідь ротного була "сказочно долбоєбі….ою": "Без тебе справимося, сиди на ППД. Ми все вміємо". Тобто, воно, дурне сало, саме сидить у тилу, пацани та дічата там стріляють, ризикують кожен день. Але йому медик не потрібний.


Вибачте друзі, рота вогневої підтримки: Художник, Звездочет, Каратель, Моджо, Лагерта, Яр, Дрозд та інши -"нема гіршого ворога, ніж командир длбоеб".


Ми з Евою переїхали служити до 205 батТРО Печерського району.


Нарешті, нам пощастило з ротним, сержантом, нач.медом та хлопцями-бійцями.


Далі було бойове злагодження, притирка, обмін досвідом (рота вже повоювала у Северо-Донецьку та Бахмуті влітку), підготовка медобладнання та медичне комплектування роти ліками.
Потім вже буде страшний Бахмут, "залізні" дощи та бойові втрати.


Чому я вважаю що варто писати про авто Ева Грін? Чому я пишу "ми"?


Тому, що машина яка тебе возить, рятує, вивозить бійців з полю бою, має бути поремонтована, обслугована, мати дві запаски та інше. Це - частка моєї команди, це - мед.евак, це те, без чого неможлива робота екіпажу. "Як ви лодку назовете, так она и попливе" пам'ятаєте?


Вона має душу та характер, і покровителя, і Бог все бачить.


Бог та ангели оберігають медиків на війні, в нас свята робота.


Я люблю "Еву Ґрін" і вона нас всіх рятує. Алілуя.


P.S. Окрема, ВЕЛИЧЕЗНА, подяка всім добрим людям, волонтерам, моїм друзям, що допомогали грошима, колесами, справами по ремонту та заправці Еви Ґрин!!! Особливо Iryna Guk Yuri Giraffe Kubrushko Jane Lo Denis Kulgavyi .


Далі буде.


Дмитро Гутман "Нахимов", незалежний журналіст, бойовий начмед 2 роти, 205 "спартанського" батТРО.

bottom of page