Хакери, які співпрацюють з РФ, здійснювали кібератаки на Україну за рік до вторгнення рашистів
top of page
Пошук

Хакери, які співпрацюють з РФ, здійснювали кібератаки на Україну за рік до вторгнення рашистів


За даними Microsoft, пов’язані з російською владою хакери почали здійснювати кібератаки щодо України за рік до вторгнення російських військових, щоб закласти основу у подальшому для військових операцій. Повідомляють Букви. З посиланням на пресслужбу Центру протидії дезінформації при РНБО України.


Варто зазначити, що у період з 23 лютого до 8 квітня Microsoft зафіксувала 37 руйнівних кібератак щодо України, вчинених російськими хакерами. 32% атак хакери спрямували проти органів влади України, понад 40% – на організації критично важливих галузей економіки.

Microsoft Threat Intelligence Center виявив зловмисне програмне забезпечення wiper malware — шкідливі програми, призначені для стирання жорсткого диска комп’ютера, який він заражає та зловмисного видалення даних і програм.


Перед вторгненням РФ в Україну MSTIC зафіксував 237 кібератак російських хакерів проти України.

  • Нагадаємо, що хакерська група, пов’язана з російськими військовими, намагалася проникнути на українські електропідстанції та розгорнути шкідливий код, здатний відімкнути електропостачання.

  • Варто зазначити, що хакери, котрі атакують Україну, використовують дані державної розвідки, ймовірно, російської. Атакуючи українські державні інформаційні ресурси та критичну інформаційну інфраструктуру, вони також уважно стежать за українськими новинами.

  • Також 13 березня на електронні адреси Міністерства оборони України з метою отримання доступу до службового листування російські хакер розіслали фішингові листи.

  • Раніше з Республіки Білорусь здійснювалися масштабні фішингові атаки проти українських посадовців, а також польських військових. Хакерів пов’язують з підрозділом військової розвідки Росії.

0 коментарів
bottom of page