Українські військові збили Су-25: за штурвалом міг бути відставний генерал рф
top of page
Пошук

Українські військові збили Су-25: за штурвалом міг бути відставний генерал рф


У небі над Україною був знищений генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташев. Як повідомляє Укрінформ, цю інформацію підтвердили Російській службі Бі-бі-сі три колишні підлеглі Боташева.

У неділю, 22 травня, Генштаб ЗСУ заявив, що в небі над Луганською областю був збитий російський штурмовик Су-25, при цьому пілот не встиг катапультуватися.

Незабаром у російських Телеграм-каналах з'явилися повідомлення про те, що літак пілотував генерал Боташев.


"Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі й... Все", - розповів учасник обговорення в одному з каналів, назвавши ім'я пілота. Адміністратор видалив цей коментар, але інші учасники продовжили обговорення, використовуючи ініціали К.Х.Б.


Таким чином, на сьогодні Боташев – найбільш високопоставлений російський льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Йому було 63 роки. Після відставки Боташев працював заступником голови ДТСААФ Петербурга та Ленінградської області з авіації.


Яким чином 63-річний генерал у відставці опинився за штурвалом Су-25 в Україні, незрозуміло. Колишні підлеглі Боташева припустили, що він "не зміг залишитися осторонь". Відомо, що через військкомати та приватні військові компанії відставних офіцерів вербують для участі у війні.


Міноборони росії поки що офіційно не підтверджувало загибель Боташева.

На основі відкритих джерел Бі-бі-сі відомо про загибель в Україні щонайменше 31 російського військового льотчика. Генштаб України повідомляв, що до 24 травня збито 205 російських бойових літаків.

0 коментарів
bottom of page