У ДСНС створили інтерактивну карту замінованих територій
top of page
Пошук

У ДСНС створили інтерактивну карту замінованих територій


Українці можуть відслідкувати, де заміновані території. Фото: ДСНС

Перед поїздкою звіряйтеся з картою, аби не мати неприємності. Державна служба з надзвичайних ситуацій Україна запустила інтерактивну карту замінованих територій. На мапі рятувальники вказали місця, де сапери вже виявили або припускають наявність вибухонебезпечних предметів. Локації мають різні кольори (жовтий і червоний) залежно від ступеня загрози, похибка може становити близько 30 метрів. Повідомляє МЕТА.


Українцям радять перевіряти території на карті перед поїздкою до місць, де велись раніше бойові дії. Аби подивитися карту, варто відкрити сайт із будь-якого пристрою або завантажити мобільний додаток на смартфон.


Проаналізувавши додаток, можна сказати, що найнебезпечніші зони розташовані в Миколаївській, Запорізькій, Харківській, Чернігівській, Сумській і Донецькій областях, а також у східній частині Київської області.

Декілька "червоних" відміток є біля Черкас, Кременчука, Білої Церкви, Кривого Рогу, Полтави, Умані.
Будьте пильними. Тисячі боєприпасів залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів. Міни й інші вибухонебезпечні предмети можуть бути в покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, у полях, лісах, на узбіччях доріг

У ДСНС нагадали, у разі виявлення підозрілого предмета не чіпати їх, відійти на відстань не менше 100 метрів, попередити оточення, позначити місце одягом, палицями, табличками або іншим доступним способом, повідомити екстрені служби. Варто повідомити інформацію за номерами: 101 (ДСНС) і 102 (Національна поліція).

0 коментарів
bottom of page