У Грузії лікарі рекомендували доставити Саакашвілі в клініку
top of page
Пошук

У Грузії лікарі рекомендували доставити Саакашвілі в клініку


Рада лікарів у Грузії рекомендує ушпиталити третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який голодує у в’язниці. Про це заявив член консиліуму Зураб Пагава під час брифінгу, передає УНН.

За словами Пагава, це не термінова госпіталізація, але краще, щоб він був під наглядом.

"Виходячи з того, що він голодує... є високий ризик, щоб підстрахуватися, ми рекомендували його ушпиталити», - пояснив він.

Ув'язнений у Грузії експрезидент країни Михайло Саакашвілі згоден на допуск групи лікарів, сформованої з ініціативи міністерства юстиції країни.

Саакашвілі, затриманий в Грузії 1 жовтня, відмовляється від їжі на знак протесту. На десятий день голодування адвокати заявили про погіршення стану ув'язненого. У відповідь МОЗ країни скликало групу лікарів, яка повинна зайнятися моніторингом здоров'я експрезидента.

15 жовтня, за повідомленнями, відбулося перше засідання консиліуму - учасники обговорили результати обстежень і аналізів, отриманих невдовзі після поміщення Саакашвілі до в'язниці. Був складений новий план досліджень. Очікується, що наступна зустріч лікарів відбудеться 19 жовтня, уже при безпосередній участі експрезидента, у пенітенціарній установі.

Крім Кипшидзе в групу входять кардіолог Зураб Пагава, ендокринолог Давид Метревелі, невролог Олександр Цискарідзе, фахівець в області гематології та трансфузіології Ніно Шарашенідзе.

0 коментарів
bottom of page