Сі Цзіньпін проігнорував пропозицію Байдена про телефонну розмову – Reuters
top of page
Пошук

Сі Цзіньпін проігнорував пропозицію Байдена про телефонну розмову – Reuters


Сі Цзіньпін (Фото: twitter.com/ChineseEmbinRus) https://www.online.ua/

Пропозиція президента США Джо Байдена про телефонну розмову була проігнорована главою КНР Сі Цзіньпіном, що може свідчити про можливі напруження у відносинах між США та Китаєм. Повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Сі Цзіньпін проігнорував пропозицію Байдена про телефонну розмову Президент США Джо Байден заявив минулого місяця про свій намір поговорити з главою КНР Сі Цзіньпін після того, як американський винищувач збив китайську повітряну кулю на території США.


Він висловив бажання "розчистити повітря" між двома супердержавами, проте його пропозиція про телефонну розмову була проігнорована Сі Цзіньпіном, що може вказувати на можливу напругу у відносинах між США та Китаєм.


Відповідно до опублікованих даних, адміністрація Байдена прагне перезавантаження відносин з Китаєм, і дзвінок, запропонований Байденом, міг би стати першим кроком у цьому напрямку.


Крім того, він був би першим контактом між лідерами США та Китаю після їхньої зустрічі на полях G20, яка запланована на листопад 2022 року на Балі.


За даними агентства Reuters, незважаючи на зусилля американської дипломатії, китайське керівництво не виявило зацікавленості в організації телефонної розмови між главами держав США та КНР.


Наступного тижня президент Тайваню Цай Ін Вень планує відвідати Латинську Америку, але ситуацію ускладнює її «транзитна» зупинка в США, де вона, ймовірно, зустрінеться зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті.


Що відомо про переговори Путіна та Сі Цзіньпіна

21 березня 21 березня президент Китаю Сі Цзіньпін та російський диктатор володимир путін провели переговори у москві, під час яких підписали низку документів про співробітництво та обговорили "українське питання". Окрім того, повідомляється, що сторонами була підписана спільна заява про план розвитку ключових напрямів економічного співробітництва до 2030 року. Очільник Кремля стверджує, що співробітництво рф і КНР минулого року було рекордним, а також заявив, що розраховує на подальшу економічну співпрацю.


0 коментарів
bottom of page