Столтенберг відверто пояснив, чому НАТО не спрямовує війська в Україну
top of page
Пошук

Столтенберг відверто пояснив, чому НАТО не спрямовує війська в Україну


Водночас, НАТО збільшує військовий захист східного флангу. Повідомляє Сьогодні.


Столтенберг розповів про участь НАТО у війні / Колаж "Сьогодні"

НАТО надає масову підтримку Україні у війні з Росією. Однак Альянс не буде ставати чийсь бік, щоб запобігти світовому конфлікту. Водночас НАТО посилює військовий захист східного флангу.


Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг виданню Welt am Sonntag.


НАТО завжди має бути готовим до масштабної війни. Завдання Альянсу максимально мінімізувати ризики, щоб запобігти світовому конфлікту. Однак у війні Росії та України НАТО не братиме участі, заявив Йєнс Столтенберг.


"Ми маємо зробити все, щоб війна в Україні не перекинулася на інші країни. Ось чому ми не спрямовуємо війська НАТО в Україну. Ми масово підтримуємо країну, але НАТО навмисно не є частиною війни", – каже генсек.


Водночас, НАТО збільшує військовий захист східного флангу.


"Ми не залишаємо місця для непорозумінь чи прорахунків. Москва має розуміти: напад на країну НАТО буде нападом на всі 30 держав-членів", – каже Столтенберг.


ЗСУ переходять на зброю НАТО

Під час саміту міністрів оборони 40 країн на авіабазі Рамштайн у Німеччині було прийнято стратегічне рішення щодо переходу української армії на західні калібри та техніку за стандартами НАТО.


Було створено Консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі. Це дозволить оптимізувати та прискорити важливі процеси одержання зброї, удосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію.

0 коментарів
bottom of page