Створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні — агента РФ викрила СБУ (ВІДЕО)
top of page
Пошук

Створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні — агента РФ викрила СБУ (ВІДЕО)


Служба безпеки України викрила агента РФ, який створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні. Про це сьогодні, 7 червня, повідомляє пресслужба відомства, інформує "Дом".


Зловмисником виявився мешканець Києва. Його курували спецслужби країни-агресора, щоб за допомогою пропаганди максимально поширити ідеї "русского мира" в Україні. Їхня кінцева мета — наростити проросійські настрої серед українців.

"Для цього киянину поставили завдання створити понад 20 інтернет-ЗМІ. У них регулярно виправдовували збройну агресію РФ та глорифікували її учасників. Крім того, через ці вебресурси активно розганялася завідомо неправдива інформація про ЗСУ, дискредитувалися українські захисники", — зазначили у СБУ.

За наявною інформацією, загальна аудиторія цих ресурсів налічувала понад 2,2 млн унікальних користувачів за місяць.


Наразі слідчі СБУ затримали агента та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення і поширення матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною та заперечується збройна агресія Росії проти України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з можливою конфіскацією майна.



0 коментарів
bottom of page