Росія продає нафту на 30% дешевше за ліміт в $60/барель
top of page
Пошук

Росія продає нафту на 30% дешевше за ліміт в $60/барель


Через чотири дні після того, як країни G7 обмежили ціну на російську нафту, частина сировини з рф торгується нижче встановленого порогового рівня. Повідомляє Ukrainian Shipping Magazine.

У середу нафта марки Urals, на яку припадало близько 60% морського експорту росії торік, торгувалася на рівні $43,73/барель, повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Argus Media.

Через санкції росія втратила свої традиційні європейські ринки. Також відбулося стрімке зростання вартості фрахту і посилення залежності від невеликої групи покупців нафти Urals (наприклад, Китаю та Індії). Внаслідок цих факторів, країна-терорист вимушена зменшувати ціну нафти на продаж, аби та залишалася конкурентною.

Ціни на інший російський сорт, ВСТО, у середу впав у ціні до $68,72/барель. Обидва сорти торгуються набагато нижче ф’ючерсів на Brent, вартість яких у четвер складала близько $78,5/барель.

На думку керівника відділу цін на нафту в регіоні EMEA в Argus Майкл Каролана, основним фактором, який впливає на зниження ціни нафти Urals, швидше за все, є не обмеження ціни, а втрата росією європейських покупців.

Механізм порогового рівня ціни на російську нафту переглядатимуть кожні два місяці, аби реагувати на розвиток ситуації на ринку. Обмеження встановлюватимуть, щонайменше, на 5% нижче середньоринкової ціни на російську нафту й нафтопродукти.

На росії ж кажуть, що не планують дотримуватися «стелі цін» та стверджують, що обмеження не є ринковими та матимуть «серйозні наслідки для світового нафтового ринку».

0 коментарів
bottom of page