Путін оголосив про анексію чотирьох областей України
top of page
Пошук

Путін оголосив про анексію чотирьох областей України


Володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Повідомляє Слово і діло.


У кремлі разом із представниками окупаційних адміністрацій – Денисом Пушиліним, Євгеном Балицьким, Володимиром Сальдо та Леонідом Пасічником – він підписав незаконні договори по «приєднання» територій до росії.

«Сьогодні ми підписуємо договори щодо прийняття до складу росії чотирьох нових регіонів, суб'єктів російської федерації», – заявив путін.


Нагадаємо, у кремлі дали зрозуміти, що навіть після анексії нових територій України не збираються припиняти свою загарбницьку війну.


Володимир путін раніше говорив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі засоби, що є в розпорядженні».


За словами президента Володимира Зеленського, світ не злякається російських заяв про анексію, але такі дії означають закриття будь-яких переговорів із москвою.


А у Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна все одно має повне право на відновлення своєї територіальної цілісності військовими та дипломатичними методами.


Як писав CNN, анексія нових областей України – це акт геополітичного піратства путіна, який зробить війну більш небезпечною, додасть нових ризиків для Заходу та кине довгостроковий виклик міжнародному правопорядку.


Зокрема, подібні сценарії можуть виникнути у всьому світі та бути відтворені іншими авторитарними режимами.

0 коментарів
bottom of page