Нацполіція: За час війни відкрито понад 5,5 тис. кримінальних проваджень проти мародерів
top of page
Пошук

Нацполіція: За час війни відкрито понад 5,5 тис. кримінальних проваджень проти мародерів


Мародери / Фото Нацполіція


Голова Національної поліції України Ігор Клименко на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив, що за два місяці війни з РФ відкрито понад 5 з половиною тисяч кримінальних проваджень за мародерство та інші майнові злочини. Понад 1200 людей вже отримали повідомлення за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення. Повідомляють Новини планети.


Керівник Нацполіції написав:

«Переважно це громадяни із кримінальним минулим. “Кому війна, а кому — мати рідна” — прислів’я саме про них».


У цьому випадку йдеться лише про громадян України, які скориставшись відсутністю власників житла чи бізнесу, намагалися привласнити чуже майно. Ігор Клименко додав, що правопорушників затримують не лише працівники поліції, а й небайдужі громадяни. Він вкотре попросив не прив’язувати спійманих злочинців до стовпів, як це було в перші дні воєнних дій, а одразу викликати наряд поліції та виступати як свідки.


Кричучий випадок стався 25 квітня у звільненому Ірпені, про що повідомив мер міста Олександр Маркушин. Дві жінки випадково стали свідками мародерських дій двох чоловіків, і ті кинули в них бойову гранату. Одна отримала легкі поранення, друга перебуває у критичному стані в реанімації. Бійці тероборони швидко знайшли та затримали цих потвор. На них чекає суворе покарання — за мародерство під час воєнного стану передбачено найвищу міру.

0 коментарів
bottom of page