НАТО висилає вісім дипломатів РФ за можливі вбивства і шпигунство
top of page
Пошук

НАТО висилає вісім дипломатів РФ за можливі вбивства і шпигунство


Лідери НАТО прийняли рішення позбавити акредитації вісім російських дипломатів у Брюсселі і понизити в посаді ще двох. Їх підозрюють в "зловмисних діях" щодо країн-членів Альянсу. Про це повідомляє Ліга.нет.


За інформацією телеканалу, "зловмисні дії" відбувалися влітку, звіт про це в НАТО склали в минулому місяці.


"Вісім акредитованих членів російської дипломатичної місії (в НАТО – ред.) фактично є незаявленими офіцерами російської розвідки", – повідомила кореспондент телеканалу з питань безпеки Дебора Гайнес. У своєму Twitter вона уточнила, що російських дипломатів підозрюють у вбивствах і шпигунстві.


Зазначається, тепер число росіян при штаб-квартирі Альянсу скоротиться до 10 осіб. За словами журналістки, це дуже рідкісна практика для НАТО. Вона нагадала, що останній раз таке було у 2018 році після замаху на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Тоді дипломатичну місію РФ скоротили з 30 до 20.


Як повідомляє Sky News, висланим дипломатам дали час до кінця місяця, щоб самим покинути країну. В той самий час зазначається, що в НАТО "хочуть продовжувати двосторонній діалог", але терпіти таку активність не будуть.

0 коментарів
bottom of page