Насильно вивезених до Росії українців розміщують у церквах РПЦ
top of page
Пошук

Насильно вивезених до Росії українців розміщують у церквах РПЦ


Після проходження «фільтраційних» бесід депортованих українців розміщують у монастирях та притулках РПЦ, а в більшості центрів для тимчасово переміщених осіб чергують місцеві представники церкви.


Про це «Слідство.Інфо» стало відомо з листування, переданого редакції групою Anonymus та проєктом DDoSecrets, а також з відкритих джерел.


Журналісти дізналися, що майже у кожному регіоні, куди привозять українців, є своя єпархія, яка опікується питаннями вивезених українців. Представники церкви приносять їм їжу та проводять «духовні бесіди».


На офіційному сайті РПЦ звітують про вісім пунктів поселень українців на території церковних установ РПЦ, однак «Слідство.Інфо» вдалося зібрати інформацію про 11 таких закладів, де перебувають депортовані українці.


Журналістам вдалося ідентифікувати сім точних адрес церковних установ. Інші адреси зазначені умовно, оскільки у своїх звітах РПЦ пише про розміщення «у притулку Воронезької єпархії», не уточнюючи який з притулків в місті віддали переселенцям.


Наприклад, депортованих українців з дітьми поселили у Єпархіальний дитячий притулок при П’ятницькому архієрейському обійсті станиці Маничської Ростовської області.


Єпархіальний дитячий притулок при П’ятницькому архієрейському обійсті станиці Маничської Ростовської області


Він розташований біля церква на ім’я Святої Мучениці Параскеви у станиці Маничська, Ростовської області.


Інших людей поселили у Старицький Свято-Успенський чоловічий монастир біля Твері.


Старицький Свято-Успенський чоловічий монастир біля Твері


Яким чином люди потрапляють до церковних закладів — невідомо. Оскільки про можливість розміщення у церковних установах РПЦ публічно не повідомляє, а лише звітує про завершені розселення.


За даними офіційного сайту Московського патріархату, 52 єпархії Російської Православної Церкви надають допомогу вивезеним українцям.

0 коментарів
bottom of page