Мінветеранів співпрацюватиме з Alinea International, яка супроводжує урядові реформи в Україні
top of page
Пошук

Мінветеранів співпрацюватиме з Alinea International, яка супроводжує урядові реформи в Україні


Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела робочу зустріч з директором міжнародної консалтингової компанії Alinea International в Україні Танією Лей Санфорд Амар та її заступницею Дарією Седігі-Волченко щодо започаткування двосторонньої співпраці з питань ветеранської політики, повідомляє Мінвет.


Alinea International об’єднує 400 провідних канадських та міжнародних фахівців, які з 1986 року надають технічну та експертну допомогу перехідним економікам 65 країн. У нашій країні компанія наразі реалізує проєкт «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).


Презентуючи діяльність Мінветеранів, Юлія Лапутіна поінформувала Танію Лей Санфорд Амар та Дарію Седігі-Волченко про десять стратегічних напрямів роботи Міністерства, які лягли в основу «Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік». Це, зокрема, перехід ветеранів війни з військової кар’єри до цивільного життя, забезпечення житлом захисників України, розробка та впровадження системи інформаційних сервісів, цифровізація послуг для ветеранів, а також запровадження Українського ветеранського фонду, який запрацює з 2022 року.


Також очільниця Мінветеранів зазначила, що одним з пріоритетних напрямів, якому Міністерство наразі приділяє особливу увагу, є створення нової й дієвої системи психологічної та медичної реабілітації ветеранів. За її словами, впродовж багатьох років в Україні така система не була створена, і особливо складною є ситуація у віддалених районах та сільській місцевості.


«Наразі ми це виправляємо, використовуючи міжнародний досвід, допомогу від наших партнерів. Більш того, ми розробляємо проєкт сучасного багатофункціонального реабілітаційного центру. Крім того, 13 жовтня вийшов Указ Президента, яким передбачено створення у 2023 році сучасних реабілітаційних центрів у кожній області з відповідною науково-технічною базою та кваліфікованими спеціалістами, які надаватимуть послуги ветеранам. Ми зацікавлені у допомозі та співпраці з міжнародними партнерами з усіх питань, які стосуються відновлення та підтримки українських захисників», - наголосила міністр.


У свою чергу директор Alinea International в Україні Танія Лей Санфорд Амар подякувала Юлії Лапутіній за презентацію ініціатив та напрацювань Мінветеранів.


«Ми готові сприяти розвитку ефективної державної ветеранської політики в Україні. Один із шляхів – надати технічну та експертну допомогу вашим проектам у створенні сучасних центрів медико-психологічної реабілітації ветеранів із застосуванням найкращих світових практик та досвіду», - сказала Танія Лей Санфорд Амар.


За підсумками зустрічі сторони домовились про подальші комунікації у розширеному форматі на рівні робочих груп для розробки спільних кроків в рамках реалізації ветеранської політики в Україні.

0 коментарів
bottom of page