Маркарова про вторгнення Росії: Є плани А та Б
top of page
Пошук

Маркарова про вторгнення Росії: Є плани А та Б


Україна із західними партнерами працює над стримуванням подальшої агресії Росії, для цього обговорюють план А і план Б. Про це розповіла посол України у США Оксана Маркарова в інтерв'ю LB.ua.

"Американська адміністрація проводить активну роботу для об'єднання трансатлантичної спільноти перед загрозою нової хвилі агресії Росії проти України", – каже вона.

Посол уточнює, що йдеться також про економічні обмежувачі і розвиток оборонних і економічних можливостей України, надання летальної зброї для оборони.

"Зараз ми всі: Україна, США, Захід – працюємо над варіантом А, дипломатичним стримуванням, щоб нам не довелося переходити до варіанта Б, до якого також активно готуються", – заявила Маркарова.

Також вона каже, що для залучення США до переговорів про Донбас простіше використати новий формат.

"Чи буде вступ США в якийсь існуючий формат? Ми розуміємо, що, з дипломатичної точки зору, це може бути складно зробити, простіше долучитися до нових форматів, ніж стати частиною платформ, де вже діють певні механізми", – зазначила Маркарова.

Вона зазначила, що Україна вітатиме будь-яке залучення США до переговорів.

"Недавно заступник Держсекретаря Вікторія Нуланд сказала, що США готові брати участь у переговорах; головний критерій – щоб їхня участь була ефективною. Зараз ми обговорюємо всі потенційні можливості – від багатосторонніх до тристоронніх переговорів", – резюмувала Маркарова.

Як відомо, представники США та Росії проведуть переговори 10 січня. На 12 січня заплановано засідання Росія-НАТО, тоді як на 13 – переговори представників РФ та ОБСЄ.

0 коментарів
bottom of page