Кінець податкової вольниці: в Україні хочуть переписати Податковий кодекс
top of page
Пошук

Кінець податкової вольниці: в Україні хочуть переписати Податковий кодекс



В Україні можуть внести зміни до Податкового кодексу країни – стали відомі основні нововведення. Повідомляє Апостроф із посиланням на "Страна Online".


Зокрема, пропонують збільшити військовий збір із 1,5% до 3%, тобто у 2 рази. Варто зазначити, що військовий збір хочуть збільшити не для всіх: для деяких категорій громадян його буде скасовано, також буде військового збору з грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії, співробітників СБУ, Державної прикордонної служби, МВС, Управління держохорони, Держспецзв'язку .


Крім того, влада планує відновити оподаткування для низки імпортних товарів, яке було скасовано законом про внесення змін до Податкового кодексу на період воєнного стану. Йдеться про імпорт, який ввозять в Україну платники єдиного податку першої, другої та третьої групи.


У той же час, планується повернути терміни у частині подання звітності, які раніше були скасовані на період воєнного стану. Також планується дозволити виробництво біоетанолу власникам ліцензій на випуск спирту.


Раніше ми повідомляли, що в Україні на час воєнного стану ввели нульове розмитнення авто, яке було придбано за кордоном. Однак незабаром його можуть скасувати.

0 коментарів
bottom of page