ЗМІ повідомили, яку військову допомогу Києву готують США
top of page
Пошук

ЗМІ повідомили, яку військову допомогу Києву готують США


Ідеться про морське обладнання та радіолокаційні системи, що дозволить Україні завдати додаткових збитків Росії у разі вторгнення. Про це повідомляє Корреспондент.нет.


США можуть у рамках нової допомоги Україні поставити деяке морське обладнання та радіолокаційні системи. Про це у вівторок, 11 січня, повідомило видання Politico, посилаючись на відомості радника президента Володимира Зеленського та джерела.


При цьому наголошується, що поки що незрозуміло, коли будуть здійснені перші поставки допомоги.


За словами радника глави держави, українській стороні у грудні повідомили про майбутню допомогу США "на найвищому рівні".


"Зважаючи на те, що розвідка США постійно припускає, що Росія може почати повноцінне вторгнення, використовуючи всю свою військову міць, ця допомога дозволить Україні завдати додаткових збитків Росії", - зазначив радник, додавши при цьому, що істотно результат вона не змінить.


Як повідомлялося, Білий дім наприкінці 2021 року, не афішуючи, надав Україні 200 мільйонів доларів військової допомоги через нарощування російських військ біля її кордону.


До цього тимчасово повірена у справах США Крістін Квін заявила, що Вашингтон передасть нашій країні більше військової техніки та озброєння, якщо Росія розпочне повномасштабний військовий наступ.

0 коментарів
bottom of page