Естонія хоче передати Україні Javelin та гаубиці, але потрібен дозвіл виробників
top of page
Пошук

Естонія хоче передати Україні Javelin та гаубиці, але потрібен дозвіл виробників


Міноборони Естонії ухвалило рішення надати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin та 122-міліметрові гаубиці. Однак для безпосередньої передачі зброї Естонія має отримати дозволи від країн її походження. Про це у коментарі ERR сказав начальник відділу міжнародного співробітництва Міноборони Естонії Пеетер Куймет, повідомляє Ліга.нет .


"В принципі, Естонія ухвалила на рівні свого Міністерства оборони рішення, що ми хочемо підтримати Україну озброєнням та боєприпасами у нинішній складній ситуації з безпекою", – заявив Куймет.


За його словами, минулого року Естонія відправила українцям 2400 пістолетів Макарова.


"Зараз ми розглядаємо можливість надати ракети Javelin для протитанкових ракетних систем, а також гаубиці калібру 122 мм та боєприпаси до них", – сказав Куймет. Він уточнив, що йдеться про кілька десятків ракет.


Проте, за його словами, перед тим, як передати Javelin, потрібно отримати дозвіл від їхнього виробника – Сполучених Штатів. Щодо гаубиць, які Естонія придбала у Фінляндії, а та, у свою чергу, закупила їх у Німеччини, Міноборони Естонії має попросити Німеччину та Фінляндію дати згоду на передачу зброї. Процес переговорів із цими країнами вже розпочато, сказав Куймет.

Таким чином, терміни надання допомоги багато в чому залежать від того, як відбуватимуться переговори із союзниками.

0 коментарів
bottom of page